Misso tsistern, Nursi kogukond, valla giidid. 24.-30. jaanuar 2022





SELLEL NÄDALAL mahtus minu tegemistesse:

Volikogu istung. Kõik teemad olid tähtsad, aga vallavalitsuse töö jaoks oli oluline uue struktuuri kinnitamine. Sellega liidetakse neli osakonda kaheks osakonnaks. Eesmärgiks suurem teemade sidusus, parem vaade ja tõhusus. Tekib heaolu suund ja jääb majanduse suund. Ära kaob neli osakonnajuhataja kohta, kultuuri- ja spordispetsialisti ja ettevõtluse-projektispetsialisti koht. Selle asemel moodustub kaks ametnikust abivallavanema kohta (heaolu valdkond ja majandusvaldkond), haridus-kultuurinõuniku ja arendusnõuniku ametikoht. Kõik funktsioonid, mis on seni olnud, jäävad, aga tööd jaotuvad veidi ümber. Lisandub kogukondade kaasamise teema (arendusnõunikule). Täiendavalt kadusid struktuurist mõned ametikohad, mis olid juba aasta-paar tagasi läinud üle teiste allasutuste alla. Muudatus jõustub 1. märtsist. Järgmisel nädalal on uued töökuulutused väljas! Tulge kandideerima.
🗣️Volikogu tegi otsuse osaleda Võru Tervisekeskuse projektis täiendava toetusega, sest projekt kallines olulisel määral. Rõuge osalus projektis on 6,9% - see on meie elanike arvu osakaal uude keskusesse kolivate perearstide nimistust. Rõuge valla elanikke on Võru nimistutes üle 1200 inimese. Veebruari volikogus tuleb teisele lugemisele valla 2022 eelarve, volinikel tuleb otsustada valla osalemine Võru Tervisekeskust haldavas OÜs ning Munamäe, Ööbikuoru ja Rogosi mõisa kasutusvalduse üleandmine SA Rõuge valla turism.
🪗 Toimus järjekordne kohtumine Nursi kogukonnaga. Nursi rahvas tahab oma elukeskkonda ja mainet oluliselt parandada. Kevadel on plaanis talgud, et puhastada külakeskuse ja vana vallamaja vaheline ala. Kogukond on huvitatud ka Magasiaida ala kasutuselevõtust, et korraldada kogukonna suveüritusi, teha kohvikut, algatada laat jne. Palju häid mõtteid, mis vajavad toetust!
🚨Neljapäeva õhtust reede hommikuni sain kiirkoolituse kriisijuhtimisse. Missos läks kummuli veeldatud gaasi vedav veok. Tsisterni liigutamise hetkeks oli vajalik evakueerida 500 m raadiuses elavad inimesed Misso koolimajja. Kriisi lahendamist juhtis Päästeamet. Meie olime kohapealsed asjapulgad. Super töö, Misso Vabatahtlikud Kaimar Nõmmik ja Andres Pindis, haldusspetsialist Jõri Kukk ja piirkonnapolitseinik Hans Saarniit, kes teadsid kohalikke elanikke ja abistasid nõu ja jõuga. Suur tänu, Armo Raag'ile, kes käis mitu korda öö jooksul sündmuskohal oma tehnikaga abis. Mingi hetk oli vaja teada, kas piirkonnas on ettevõtet, kes suudaks plahvatuse ohu korral transportida kogu küla ohutusse kaugusesse. Tuhat tänu, Merlis Hirs, Merling Reisid OÜ, kellel oli keset ööd valmidus liigutada 300 inimest. Õnneks nii kaugele asi siiski ei läinud. Aitäh kokkadele, kes pakkusid evakueeritutele sooja jooki ja kõhutäidet.
🦜Reede pärastlõunal käisin vaatamas Rogosi mõisas asuvat eksootilist papagoiteatrit. Loodetavasti avab teater uksed elanikele ja külalistele alates märtsist. Hetkel kohanevad papagoid veel uue ruumiga.
                    
🧳Laupäev möödus giidikoolitusel. Rõuge vallas asuvad mitmed üle-eestiliselt tuntud vaatamisväärsused ja palju muud huvitavat. Vald on teinud ja tegemas suuri investeeringuid turismiinfrasse. Nüüd oleks vaja juurde täiendavaid teenuseid ja inimesi, kes oskavad meie erilisi kohti ja inimesi tutvustada. Mõtteid teenustele, mida keegi võiks arendada - valgustatud tõukekelkude matk, kalapüük koos varustusega nii suvel kui talvel, elektrijalgratta rent jne.

⛷️Pühapäeval on saanud traditsiooniks käia Haanja suusakeskuses. Seekord ei saanud ise rajal ukerdada, vaid õnnitlesin valla poolt noori sportlasi. Suur tänu korraldajatele!

Comments