Võidupüha tähistamine ja Haanimaa festival - 20.-26.06 2022

SELLESSE NÄDALASSE mahtus:

Volikogu istung - järelevaadatav 

Võidupüha tähistamine. Hommik algas üllatusega. Sattusime sõbrannaga keset hommikust jalutuskäiku Rõuge kiriku parklasse kogunevate vabadussõjas langenute mälestussõitu tegevate mootorratturite keskele. Ei oskagi öelda, kui palju oli rattaid, aga seda oli ikka palju. On vaimustav, kui inimesed on ise motiveeritud ning tulevad kokku, et sõita läbi ja avaldada austust vabaduse eest langenutele. Mälestussõit viib mööda kõigist Rõuge valla mälestuskividest. Kokku on ring ligi 200 km. Algatust veab meie vallas eest Motoklubi Mägilased.

Päeva jooksul toimusid mitmed liigutavad kohtumised mälestussammaste juures. Tundub, et igas meie külas elab kodulootundja nimega Valdur või Voldemar. Nii kohtusin Krabi samba juures 95-aastase vanahärra Voldemariga, kes rääkis Krabi ajaloost ja oma mälestustest. Koos Võrumaa Kaitseliidu maleva ekipaažiga asetasime pärjad ka Varstu mälestuskivile, mis asub Mõniste-Ritsiku õigeusu kiriku juures ning on pühendatud märtritele Theodor Petaile ja Anna Petaile. Võidutuli läks maakonda laiali Antslast. Kodutütarde 90. aastapäeva puhul tõid võidutule Saaremaalt maakondadesse kodutütred. Antslast Rõugesse saatis võidutuld Rõuge kodutütar Mirjam Hirvesoo

Nädalavahetusel leidis aset ka esimene Haanimaa festival. Kogukonna noorte poolt korraldatud festival andis hästi edasi Haanjamaa hinge ja omakultuuri. Imeilus festivaliala vaatega Vaskna järvele kutsus nautima ja olelema. Meie tugevus on maaline elustiil. Seda peame igati väärtustama ja hoidma. Aitäh kõigile sündmuse algatajatele, võimaldajatele, loojatele!

Vabadussõjas langenute mälestussõit 

Teel Krabi mälestussamba juurde

Ühisfoto Krabi mälestussamba juures

Varstu mälestuskivi

Võidutuli jõuab Antslasse
                                                        
Võidutuld aitas jagada kodutütar Mirjam Hirvesoo

Haanjamaa festivalipaik

Valdur Mikita loeng hingepaikadest






Comments