Mälestised, noored, kaubanduskeskus, depood, Vetevägi - 1.-7.08.2022

SELLESSE NÄDALASSE MAHTUS

Võrumaa omavalitsuste esindajad kohtusid Muinsuskaitseameti uue peadirektori Liisa Pakostaga. Juttu oli Võru linna muinsuskaitsealast, ümbermatmistest, looduslikest pühapaikadest. Omavalitsused tõid esile Muinsuskaitseameti Võrumaa nõunikku Tiina Pettai konstruktiivseid soovitusi ja abi lahenduste leidmisel - maakonnas töötav ja mälestistega kursis olev spetsialist on omavalitsustele olnud väga suureks toeks. 

Ajaloolise loodusliku pühapaigana on kaitse all Tõrvapalo ristimets Rõuge-Sänna maanteel

Võromaa Instituudi juht Rainer Kuuba valutas südant ristipuude ja -metsade kaitse alla võtmisest. Ristide lõikamine puusse on Lõuna-Eesti matusekombestiku osa, mis on küll pigem kaduv traditsioon, aga väärib kindlasti säilitamist. Ristimetsad, tavaliselt okaspuu- või segametsad, asuvad kalmistute vahetus läheduses või kirikuteedel ehk küla ja surnuaia vahele jääva metsa ääres. Et ristipuud ei jääks metsamajandamise käigus tuultele avatuks, on ristipuude ümber  märgitud 50 meetri laiune puhvertsoon. Kas sinu kodupaigas on mõni ristipuu? Vaata ristipuude kaardirakendust

Võrumaa noorte suvepäevadel said tunnustuse mitmed Rõuge valla noored, noorsootöötajad ja kultuurikorraldajad: Aasta noorteühenduse - Rõuge noortevolikogu, Aasta tegu - Rõuge valla noortemalev (Jaanika Orav ja Airi Parv), lisaks toodi meie vallast esile kolme noort: Hugo Rüütli, Merli Mari Utsal ja Karola Talo. Aasta koostöö noorsootöös - Võro-Seto noortefest, mis toimus eelmisel aastal esmakordselt ja Varstu Kultuurikeskuses (Kristi Vals ja Kadri G. Laube). Palju õnne kõigile!

Rõuge pritsumehed ehitusplaane tutvustamas

Rõuge depoo ehitusplats

Käisime tutvumas Rõuge Pritsumeeste depoo ehitusega ning toimus kohtumine Luutsniku Pääste Ennetuskeskuse eestvedajatega, kellel on samuti depoo ehitus käsil. 

Laupäeval marssis Rõuge valla esindus Seto Kuningriigi sõjaväeparaadil. Rõuge vald on järvede maa. Meil on 139 looduslikku järve, lisaks pais- ja tehisjärved, jõed ja ojad. Sellest tulenevalt pani Rõuge vald paraadile välja Veteväe

Kuni 25. augustini on väljapanekul Rõuge aleviku kaubandus- ja teeninduskeskuse ning tankla detailplaneeringu eskiis. Tulemuste avalik arutelu 12.09.2022 kell 18.00 Rõuge rahvamajas.



Comments